Archive for Червень, 2015

Нічний показ у рамках Дискусійного кіноклубу

Написано adminkor в . Опубликовано в Новини

28 червня, о 20:00 відбудеться показ Дискусійного кіноклубу у незвичному форматі.
Темою для першого нічного показу у рамках зустрічей Дискусійного кіноклубу обрано “Експресіонізм в кіномистецтві”.

Німецький кіно експресіонізм — яскрава сторінка кіноіндустрії світового масштабу. З появою на початку ХХ ст. цього напрямку, набуває нових значень тільки експресіонізм, а і кіномистецтво в цілому. Він стає вершиною розвитку експресіоністської течії, втілившись у творчості таких режисерів як Пауль Вегенер, Роберт Віне, Фрідріх Мурнау.

Прихильників кіномистецтва і по сьогодні захоплюють твори німецького кіно експресіонізму: глибина образів, бездоганна точність у виборі засобів вираження, майстерність використання камери, яку німці вперше наділили рухом.

На зустрічі розглядатиметься творчість неординарної особистості — режисера Фрідріха Вільґельма Мурнау. Всесвітню славу він здобув завдяки революційному для свого часу експресіоністському фільму «Носферату. Симфонія жаху» — фантазії на тему роману Брема Стокера «Дракула». Атмосферу фільму було створено не тільки самим режисером, а й значною мірою сценаристом Хенріком Ґалеєном та дизайнером по костюмах та художником Альбіном Ґрау.

Luchshie-filmyi-v-retsenziyah-Nosferatu-eine-Symphonie-des-Grauens-1922-5

Учасники Дискусійного кіноклубу зможуть зробити власні висновки щодо фільму «Носферату. Симфонія жаху» та поділитися ними після перегляду.

У програмі зустрічі передбачено чаювання. Приносити своє улюблене печиво та пригощати ним сусідів по кінозалу — заохочується!

Вхід вільний! Час завершення показу — 23:00.

Подробиці за телефоном: +38(0552) 49 31 64

Екскурсія на музейну башту

Написано adminkor в . Опубликовано в Новини

Здійсніть “Подорож у колиску часу”!

Всіх мешканців та гостей міста запрошуємо долучитись до інтерактивної екскурсії на музейну башту «Подорож у колиску часу». Ви матимете змогу оглянути історичний центр Херсону з висоти пташиного польоту та дізнатися трохи більше про історію будівлі Художнього музею, що по праву є однією з візитних карток міста.

-MYWPes6sY8Усі, хто зацікавився — телефонуйте!.. Ми з радістю відповімо на всі ваші питання. Крім того, група складає лише 10-12 осіб, тож ми змушені вести попередній запис екскурсантів. Поспішайте записатися 😉

 

Нова виставка до Дня Конституції України

Написано adminkor в . Опубликовано в Новини

До Дня Конституції України! Запрошуємо усіх херсонців та гостей міста 28 червня на День відкритих дверей у музеї! Постійну експозицію та нові виставки у цей день можна буде подивитися безкоштовно.

gJlPTiueppk

У рамках виставкового проекту “Події і дати” експонується твір “Пісня запорожців” українського художника, залуженого діяча мистецтв УРСР, Івана Миколайовича Шульги. Ця картина була написана у складному та переможному 1945 році. Тема славетного минулого українського народу стала одною з провідних у твочості художника, твір з нашої колекції входить в цикл історичних картин майстра.

Експрес-виставка графіки

Написано adminkor в . Опубликовано в Новини

9 червня виповниться 195 років з дня народження талановитого російського графіка німецького походження Василя Федоровича Тімма.

dd0owXjlIsI

Протягом 11 років художник був видавцем ілюстрованого журналу “Руський художній листок”. На виставці представлені екземпляри видання: графічні сюжети із зображенням краєвидів, подій того часу, які супроводжувалися невеличким пояснювальним текстом.

MVwYRWCRJ1k

Вишукані літографії з колекції музею будуть експонуватися до кінця місяця.

KG7oIPEN5Vk

Виставка графічних творів художників країн Балтії у колекції музею

Написано adminkor в . Опубликовано в Новини

Для наших постійних відвідувачів та іноземних гостей Балтійсько-Чорноморського форуму у Херсоні! Вже працює нова виставка графічних творів художників країн Балтії.

ХХ століття — це час пошуків та відкриттів у цьому виді мистецтва. Різноманітні за сюжетами та техніками, реалістичні та містичні, вишукані за кольором та монохромні, роботи майстрів не залишать вас байдужими.

На виставці представлені твори художників з Естонії, Латвії, Литви. Експозиція виставки дуже насичена, багато робіт експонуються вперше.

 

Стасис Красаускас, "Літо" (ілюстрація до твору Е. Межилайтиса "Ера")

Стасис Красаускас, “Літо” (ілюстрація до твору Е. Межилайтиса “Ера”)

Алдона Скірутіте, "Канікули в селі" (1972 р.)

Алдона Скірутіте, “Канікули в селі” (1972 р.)

Евальд Окас, "Вуличний художник" (1962 р.)

Евальд Окас, “Вуличний художник” (1962 р.)

Кальйо Піллу, "Сонячна країна" (1974 р., з серії "Пращури")

Кальйо Піллу, “Сонячна країна” (1974 р., з серії “Пращури”)

Y_aWXJChpmQ

Леонас Лагаускас, “Літо” (1965 р.)

qoIMhpoKYvI

Мар’ю Мутсо, “Ніжність” (1976 р., з серії “Молодість”)