Archive for Серпень, 2015

Музейна гра до Дня знань

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

2 вересня — день відкритих дверей до Дня знань! Почніть учбовий рік цікаво — запрошуємо дорослих та дітей відвідати музей та усі виставки безкоштовно. 
До того ж, відтепер у музеї можна грати! Ти прихильник мистецтва і мрієш створити власну виставку? Тоді музейна гра «Виставковій турнір» саме для тебе! 
Правила прості: уяви себе директором художньої галереї, який готує новий виставковий проект разом з Художнім музеєм. І як досвідчений фахівець, ти маєш створити власні виставки: портрету, пейзажів, історичної картини... А також обрати їм назву та розповісти концепцію. Тридцять експонатів, з якими учасники познайомляться під час гри — це кращі твори колекції музею. Також гравці  дізнаються найбільш важливі терміни зі сфери мистецтвознавства. Гру разраховано на 3-12 осіб.

Якщо у "Виставковий турнір" ви вже грали, пропонуємо взяти участь у пізнавальному квесті з віршами та загадками "Знайди відгадку серед картин". У залах музею гравцям потрібно буде відшукати потрібні експонати. Для групи від 10 осіб. 

Довідки за телефоном: 49-31-64

Новое изображение-1
Новое изображение-2

Скульптурна сюїта Вадима Федоровича

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Вперше в Херсоні 21 серпня об 11.00 музей презентує персональну виставку творів неординарного українського скульптора, уродженця м. Цюрупинськ Херсонської області Федоровича Вадима Валентиновича. Він народився 23 травня 1953р.
Вадим Федорович навчався у державному інституті прикладного та декоративного мистецтва у м. Львові на факультеті художньо-прикладної кераміки. Працював як в галузі станкової скульптури, пластики малих форм, у створенні портретних образів, так і в галузі монументально-декоративної і паркової скульптури. Тематика його творів різноманітна: від релігійних образів, алегорійних композицій до національно-історичних персонажів та анімалістичної пластики. Для своїх творів майстер використовує штучний камінь та різноманітні синтетичні матеріали, які імітують мармур, мідь, бронзу.
В академічній техніці він виконав ряд робіт. Так у 1997 році скульптор був запрошений в м.Одесу для виконання рельєфних робіт та іконостасу в інтер’єрі церкви Св.Марії Магдалини. До 2000-річчя Різдва Христового у Кафедральному Соборі Св.Олександри у м. Києві він створив пам’ятний знак і монументальне горельефное панно (14 стацій) «Хресний шлях Ісуса Христа на Голгофу» за пропозицією Апостольського нунція в Україні архієпископа М.Етеровича.
Йому належить ряд модерністських робіт для біохімічної фірми «Axaron» в г.Хайдельберзі (Німеччина), в Олександрівському дитячому будинку в м.Лодзь (Польща), для фірми «Майкл Інтертайменд» в м.Джексонвіл (США). Автор брав участь у міжнародному симпозіумі скульпторів у м.Санкт-Петербурзі (Росія), а також у різноманітних міжнародних і регіональних виставках.

Новое изображение

Новое изображение-1

Новое изображение-2

екскурсія на башту

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

"Подорож у колиску часу" 
23 серпня (неділя), 13:30 

Тільки одна екскурсія у серпні! Хто ще не бачив історичний центр міста з висоти пташиного польоту? 

Ексклюзивна інтерактивна екскурсія на музейну башту буде цікава дорослим та дітям з 12 років. Для дівчат прохання: вдягнути зручне взуття. 
Кількість осіб у групі обмежена, тож телефонуйте заздалегідь: 49-31-64, 099-763-18-23.

Дискусійний кіноклуб

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Владика Андрій

Владика Андрій

Шановні друзі!

23 серпня о 15.00. ми проводимо дискусійний кіноклуб з чаюванням. В рамках зустрічі відбудеться показ одного з кращих художніх фільмів в сучасному українському кінематографі. Це фільм режисера О. Янчука «Владика Андрій», який присвячений біографії митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрія Шептицького. Вхід вільний.

29 липня 2015 р. виповнилося 150 років від дня народження видатної людини, українського культурного і релігійного діяча, який виступав за ідею Незалежності України, засновника Національного художнього музею у Львові – Митрополита Української Греко-Католицької церкви, Андрія Шептицького. 17 липня цього року Головою Ватикану Папою Римським Франциском розпочато процес беатифікації Владики Андрія, тобто включення його до лику блаженних.

Виставка творів Володимира Чуприни

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

11 серпня народному художнику України, академіку, професору, мистецтвознавцю, члену Херсонської обласної організації НСХУ В.Г. Чуприні виповнюється 75 років. З 7 серпня у музеї відкрито виставку акварелей художника. В експозиції репрезентовано його кращі твори 80-90 років ХХ ст., які вже стали хрестоматійними. Це пейзажи  Станіславу з високими берегами лиману, натюрморти з виноградом та степовими квітами, архітектурні види. Художник використовує різоманітні фактурні ефекти для своїх образів, поєднуючи роботу пензлем з монотіпією. Стиль його акварелей  відзначається монументальністю форм, конструктивністю малюнка, тональна гама дуже стримана, майже скупа. Проте, саме такими прийомами художник досягає суворої індивідуальності творчої манери, виключності своїх зображень, які приваблюють, магнитизують глядача.

В.Г. Чуприна. Ромашки.

В.Г. Чуприна. Ромашки.