Archive for Липень, 2016

Екскурсія “Подорож у колиску часу” — 30 липня о 12:30

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Саме для тих, хто любить архітектуру та історію Херсона, а також для тих, хто вважає, що вже бачив у музеї все… На цій незвичній екскурсії ми познайомимо Вас з нашим найціннішим експонатом — будівлею Художного музею, колишньою Міською Думою, пам’яткою архітектури та містобудування початку ХХ століття.

З оглядового майданчика старовинної ратушної башти відкривається вид на Дніпро та іторичний центр міста. До того ж, у Вас буде можливість загадати бажання під бій курантів та познайомитись з Хранителькою Часу.

13775864_1116190151772297_5321638708342497158_n

Чекаємо на Вас 30 липня о 12:30! Кількість учасників екскурсії обмежена. Заздалегідь записуйтесь за телефонами: (0552) 49-31-64, 099-763-18-23. Діти — з 12 років у супроводі батьків. Вартість — 40 грн.

Виставка кабінетної скульптури

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Херсонський обласний художній музей ім.О.О.Шовкуненка запрошує на нову виставку! Вишукана кабінетна скульптура минулих століть прикрашає велику концертну залу музею.

000

Західноєвропейські та російські скульптори ХІХ — початку ХХ віку створювали надзвичайно тонкі та майстерні композиції. У наші часи також знаходиться чимало шанувальників так званої "пластики малих форм", призначеної для прикраси інтер'єру.

На виставці "Кабінетна скульпура ХІХ — початку ХХ ст." представлено 24 твори, досить різноманітні за тематикою: сцени полювання, античні сюжети, портретний та анімалістичний жанри, втілені в бронзі та чавуні. Наші відвідувачі вже знайомі з мистецтвом кабінетної скульптури, яка прикрашає постійну експозицію музею. На виставці можна побачити як нові, так і вже знайомі твори Петра Клодта, Миколи Ліберіха, Марка Антокольського, Італо Грізеллі, П'єра Жюля Мена та інші.

001

002

005

003

004 

Виставка Беати Куркуль “Україна. Кордон. АТО”

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Маємо одразу декілька чудових новин для тих, хто планує відвідати наш музей! Сьогодні відкривається виставка Беати Куркуль "Україна. Кордон. АТО"  і з цієї нагоди 6 липня — День відкритих дверей.

Творчість пані Беати не схожа на інші, у своїх графічних картинах художниця змогла закарбувати емоцію та миттєві хвилювання, розпач і любов кожного з воїнів, які захищають кордони України в зоні проведення АТО. Споглядаючи ці постаті, наступні покоління рівнятимуться на цих мужніх чоловіків і братимуть приклад саме з них. Герої картин – це не уявні образи, а діючі військовослужбовці. Декого з героїв своїх сюжетів вона знає особисто і створювала картини саме для них. 

Окрім творчості, пані Беата займається також і волонтерською діяльністю та допомагає прикордонникам, які зараз беруть участь в антитерористичній операції. Україна бореться і не здається – зокрема й на картинах нашої талановитої сучасниці.

Father's_Daughter

Виставку "Україна. Кордон. АТО" можна буде побачити найближчим часом в Художньому музеї. Як зазначила художниця, ці картини не покинуть Херсонщину — 20 творів буде подаровано Азово-Чорноморському регіональному управлінню, серію робіт Беата Куркуль передасть до фондів музею. 

Довідка: Беата Куркуль раніше жила у Литві і працювала медичним працівником. Вісім років тому одружилась з українцем і переїхала до Києва. Завжди захоплювалась образотворчим мистецтвом. Працює в напрямі комп’ютерної графіки (старший художник в студії комп’ютерних ігор). Під впливом подій в Україні створила серію картин на військову тематику, зокрема присвячених прикордонникам, Збройним Силам та Національній гвардії України. Перша персональна виставка відбулася 20 липня 2015 року.