Archive for Вересень, 2017

Володимир Гончаренко. До 65-річчя від дня народження

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

 Твір художника Володимира Гончаренка “На перехресті часів” зустрічає наших гостей в холі музею. Один з куточків Херсона, відомий кожному, автор зображує одразу в двох часах: 2017 році та століття тому… Про ідею цієї картини та твори виставки “Від Дніпра до Закарпаття” автор розповість особисто на творчій зустрічі, яка відбудеться 20 вересня о 14:00. Запрошуємо всіх бажаючих!

Володимир Гончаренко – відомий херсонський художник, який народився в м. Бериславі Херсонської області. Творчу освіту здобув у художній студії при Обласному палаці народної творчості в м. Херсоні. З 1993 р.- член Херсонської обласної організації Національної спілки художників України. Бере активну участь в обласних, республіканських, міжнародних виставках. Працює у техніках олійного живопису, акварелі, пастелі. Улюбленими мотивами його творчості є види старого Херсону. Нинішня персональна виставка майстра репрезентує пейзажні мотиви від затишних Дніпровських плавунів до Карпатських гір, де подорожував художник останнім часом.

Приємних вражень! Чекаємо на Вас у музеї!

гончаренко

До Року Японії в Україні

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Загадкове мистецтво Японії

8 вересня 0 14.00 у музеї відкривається міжрегіональний виставковий проект «Загадкове мистецтво Японії», який організовано  за ініціативою та є результатом спільних зусиль Херсонського обласного художнього музею ім. О.О. Шовкуненка та Національного художнього музею України (м. Київ). Проект відбувається під егідою Посольства Японії в Україні та у Рік Японії в Україні.

На виставці репрезентовано 70 творів класичної японської гравюри ХІХ ст. у жанрі якуся-е та близько 20 предметів японського декоративно-ужиткового мистецтва кінця ХІХ – поч. ХХ ст., зокрема вази у стилі клуазоне, японський фаянсовий посуд, керамічна пластика тощо.

Цикл гравюр «Світ кабукі» презентує одне з виняткових явищ японського і світового мистецтва –  японську гравюру  на дереві – укійо-е, виконану переважно представниками школи Утагава. Колекція цих творів подарована Посольством Японії в Україні Національному художньому музею України у 1997 р. На гравюрах зображено акторів-зірок традиційного театру кабукі під час вистави.

Проект «Загадкове мистецтво Японії» дозволяє долучитися до кращих надбань далекосхідної культури відвідувачам всіх вікових категорій, яким цікава самобутня культура високо розвинутої країни, що зберегла міцний духовний зв’язок зі своїм національним корінням.

Чекаємо на Вас у музеї!

женская роль

Японія Д-12 Ваза фарфор

Японія Д-998 Тарілка  Японія Д-994 Ваза Сацума-1