Запрошуємо на День музейних селфі!

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Херсонський обласний художній музей ім.О.О.Шовкуненка запрошує приєднатися до всесвітнього флешмобу — Дня музейних селфі (Museum selfie day). Заплануйте на наступному тижні візит до музею (з 16 по 20 січня), щоб взяти участь в традиційній акції багатьох музеїв світу!

Вперше День музейних селфі відбувся в 2014 році, коли звичайна жителька Лондона  Мар Діксон разом зі своєю донькою відвідала декілька музеїв та опублікувала світлини в соціальних мережах. Публкації стали резонансними, а звичайні відвідини музею переросли у флешмоб, який отримав значну кількість послідовників. Наразі Діксон продовжує вести власний сайт про музеї та мистецтво.

Умови акції прості: потрібно прийти до музею, сфотографуватися разом з улюбленим експонатом та викласти світлину в Facebook, Twitter або Instagram із тегами #MuseumSelfie та #art_museum_ks. День музейних селфі в багатьох музеях світу відбудеться 16 січня, а Херсонський художній музей запрошує приєднатися до цієї акції протягом усіх днів, відкритих для відвідування. Для нашого музею це буде вже п’ятий День музейних селфі. Найактивніші учасники акції отримають безкоштовні запрошення на екскурсію до музейної башти “Подорож у колиску часу”, які будуть діяти протягом року.

Акція має два застереження:

  • категорично заборонено використовувати спалах при фотозйомці, адже це шкодить музейним раритетам;
  • зроблене в музеї селфі не можна використовувати як інструмент політичної агітації чи протиборства.

В музеї буде дяти фотозона, створена спеціально для Дня музейних селфі, потрапивши до якої ви можете відчути себе «експонатом» на музейній виставці. Також серед творів мистецтва діючих експозицій ви обов’язково знайдете твір, який не залишить байдужим:

«Живі картини» — виставка голографії (квиток для дорослого 30 грн., дитячий — 20грн., діти до 5 років — безкоштовно);

«Люди. Епоха. Час» — багатонаціональне мистецтво  ХХ ст.;

«Освітня абетка: види та жанри образотворчого мистецтва» — живопис, графіка, скульптура, ДУМ ІІ пол. ХIХ – поч. ХХ ст. з колекції музею;

«Зимова сюїта» — виставка живопису кінця ХVIII – початку ХХ ст. з колекції музею;

«Художні співи Олени Рибальченко» — до 90-річчя від дня народження майстрині;

«Мереживні витинанки Вікторії Мірошниченко» — витинанки та ляльки-мотанки херсонської майстрині;

«Українське та світове мистецтво» — живопис та скульптура ХVIII-ХХст. з колекції музею;

Виставковий проект «Українське мистецтво в зібранні музею»  — живопис, скульптура ІІ пол. ХIХ – поч. ХХ ст. з колекції музею.

Нагадуємо, що фотографування (без спалаху!) в музеї безкоштовне, а вартість музейного квитка складає лише 30 грн. (для дорослого) або 18 грн. (для дітей, студентів, пенсіонерів). 16 cічня (для учасників акції!) вхід буде безкоштовним.

Чекаємо на вас!

Тегі: , , , , , , , , , , , ,

Залиште коментар