MuseumWeek 2020

Написано lara в . Опубликовано в Новини

Попри карантин міжнародна культурна спільнота залишилася об’єднаною і зробила кроки назустріч саме тоді, коли це було людям найбільше потрібно: музеї, зачинившись фізично, відкрили свої експозиції віртуально, активно вийшли у соцмережи і залишаються разом з вами, не зважаючи на обмеження у спілкуванні в реальному світі.

Цьогоріч організатори акції MuseumWeek 2020 не тільки не відмовилися від її проведення, а й змінили фокус хештегів, щоб включити реальність ситуації, коли все людство потерпає від епідемії COVID-19.

Сьогодні майже половина населення всього світу перебуває в самоізоляції, а наші думки щодня разом з тими хто вражений вірусом та з їхніми близькими. Ми думаємо про всіх тих, хто нині перебуває на передовій, хто самовіддано працює у надзвичайних умовах в медичних закладах, рятуючи хворих, і про тих, хто робить ту чи іншу роботу для протидії вірусу. Ми висловлюємо вдячність та підтримку всім, хто бореться з COVID-19.

Саме тому цьогорічною загальною темою акції MuseumWeek 2020 стало ЄДНАННЯ.

Сьогодні це актуально як ніколи. Об’єднання – це єдиний спосіб, коли людство може вирішити виклики, які ставить перед ним ХХІ століття. Сьогодні на карту поставлено процвітання нашої планети, людства вцілому і окремих суспільств. Ми хочемо виділити силу культури, мистецтва та інституцій, які їх продукують і поширюють, та їхню унікальну здатність зближувати нас. Вони дозволяють нам встановити зв’язок, надають сенс нашому життю та здійснюють наші найсильніші прагнення. Вони дозволяють поглибити своє розуміння того, хто ми і куди йдемо, і вони є фундаментом нашого глобалізованого світу. Культура та мистецтво – це те, що визначає людство, і ми повинні їх плекати.

При загальній темі тижня кожного конкретного дня тема публікації нова. Херсонський художній музей долучається до MuseumWeek 2020 і разом із прогресивною світовою спільнотою продовжує просувати культуру через Інтернет.

#HeroesMW
#CultureInQuarantineMW
#TogetherMW
#MuseumMomentsMW
#ClimateMW
#TechnologyMW
#DreamsMW

Єднаймося!

Тегі: ,

Залиште коментар