Подія в музеї!

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

7 березня Херсонський обласний художній музей ім.О.О.Шовкуненка зустрічав гостей. Зазвичай ця категорія відвідувачів дуже допитлива та вдячна — адже діти та молодь з особливими потребами, нажаль, не часто бувають в музеях. Гасло — «Життя та творчість!» якнайкраще характеризує вихованців Олешківського дитячого будинку-інтернату, які на заняттях з образотворчого мистецтва малюють та створюють сувеніри.

Приводом для подорожі до музею стало відкриття нової виставки — «Весна» з циклу «Пори року», на якій представлено пейзажі та натюрморти ХХ століття. Також вихованцям інтернату було проведено екскурсію по всіх музейних залах, де вони побачили кращі твори мистецтва ХVIII-ХХ ст. з музейної колекції. Хоча це був не перший візит до музею для вихованців інтернату, що займаються творчістю, вони із особливим захопленням слухали розповіді наукових співробітників.

Аби потрапити на третій поверх, де розташовано нову виставку та постійну експозиція музею, дітям допомагали піднятися співробітники та охоронці музею. Завдяки небайдужості генерального директора охоронної фірми «Арсенал» Андрія Григоровича Малова та депутата Херсонської обласної ради Юрія Геннадійовича Рожкова, стала можливою подорож дітей до Херсона та подарунки, які вони отримали в музеї — солодощі, матеріали для творчості. Від співробітників музею дітям було подаровано мистецькі видання та ексклюзивну музейну гру «Виставковий турнір».

Ідея заходу належить директору музею, заслуженому робітнику культури Аліні Доценко, яка ініціює створення нового проекту реконструкції та модернізації будівлі музею, з врахуванням потреб часу. В найближчих планах адміністрації музею — зробити зручні ліфти для людей з особливими потребами, щоб їх візити до музею стали постійними та приємними.

 

001

002

003

004

005

006

007

Залиште коментар