«Життя прекрасне!»

Написано lara в . Опубликовано в Новини

13 жовтня Херсонський обласний художній музей ім. О.Шовкуненка презентував у актовій залі Херсонської обласної наукової бібліотеки ім. О.Гончара мистецький альбом херсонської художниці Ольги Бринцевої “Життя прекрасне! Про любов, щастя та вічні цінності”. Це видання було надруковано до персональної виставки мисткині, яка мала б відкритись в музеї ще у квітні, але цим планам завадив карантин. Виставка обов’язково відкриється наступного року, а цього дня “випустили у світ” альбом — як подарунок друзям та бібліотекам міста.

Атмосфера була дуже затишною і камерною, незважаючи на те, що людей розділяла відстань. І Ольга Бринцева, і її видавчиня Олена Корбуш постійно перебували на скайп-зв’язку з херсонською аудиторією, але це зовсім не завадило присутніми відчути тепло серця художниці.

“Родзинка” цього видання в тому, що роботи художниці доповнені оповіданнями, спогадами, її чоловіка, Владислава Селіванова – від цього книга набуває якоїсь цілісності, художній альбом можна і роздивлятися, і читати. Тож пані Ольга висловила вдячність чоловікові за те, що він підтримав її творчість своїми літературними творами. Мистецький альбом Ольги Бринцевої «Життя прекрасне!» відображає воістину щасливий період її життя, присутній в живопису, гобеленах, оповіданнях і листах.

Видавчиня Олена Корбуш зізналась, що робота з цікавими авторами та цікавими матеріалами — то є велике задоволення. І навіть визначила, що є тут і третій автор — ЛЮБОВ. “Книга наповнена любов’ю, наповнена світлом, і я б рекомендувала всім мати цю книгу вдома просто як талісман – талісман на кохання, на щастя, на сімейні цінності”.

Духовний наставник Ольги Бринцевої отець Петро Коваль, настоятель Свято-Катерининського собору, теж нагадав, що Бог є Любов, і кожний, хто перебуває в Любові, перебуває з Богом. “Я бачу, що разом з Владиславом Веніаміновичем вона вклала багато любові у свої твори”. І благословив мисткиню на подальшу творчість, побажав, щоб ще не один такий альбом був випущений і щоб такі зустрічі були частіше і надихали всіх нас.

Багато теплих добрих слів отримала авторка від своїх найближчих і найдорожчих херсонців — родичів, друзів, колег. Бажали ідей, натхнення, любові, щиро ділилися враженнями, дякували за подвижницьку діяльність, яка надихає та єднає людей.

А заступниця директора художнього музею Владислава Дяченко провела невеличку презентацію робіт Ольги Бринцевої, відмічаючи багатогранність її таланту і особливості її художнього світосприйняття — майстриня дуже тонко відчуває кольори і гармонійно поєднує їх у свої творах, будь то гобелен, батик, акварель чи живопис.

Загалом, Ольга Бринцева більше відома у мистецькому світі як справжній майстер з художнього текстилю, вона має чудові гобелени і батики. До речі, багато своїх робіт художниця подарувала музею, її останній подарунок дуже щедрий та цінний – величезний гобелен «Різдво», який ми давно мріємо презентувати загалу «вживу», а поки його можна детально роздивитися в представленому виданні.

Альбом «Життя прекрасне!» представляє гобелени Ольги Бринцевої, але більшу частину займає живопис, який є окремим рівноправним видом творчості, важливим засобом фіксації її художніх вражень, емоцій і роздумів. Це її відчуття від світу, який художниця відкриває під час своїх подорожей, від рідного міста, від родини. І в кожній події свого життя, в кожному новому місті вона намагається вловити позитивні моменти і відобразити свій особливий погляд.

Тегі: , ,

Залиште коментар