Нічний показ у рамках Дискусійного кіноклубу

Написано adminkor в . Опубликовано в Новини

28 червня, о 20:00 відбудеться показ Дискусійного кіноклубу у незвичному форматі.
Темою для першого нічного показу у рамках зустрічей Дискусійного кіноклубу обрано “Експресіонізм в кіномистецтві”.

Німецький кіно експресіонізм — яскрава сторінка кіноіндустрії світового масштабу. З появою на початку ХХ ст. цього напрямку, набуває нових значень тільки експресіонізм, а і кіномистецтво в цілому. Він стає вершиною розвитку експресіоністської течії, втілившись у творчості таких режисерів як Пауль Вегенер, Роберт Віне, Фрідріх Мурнау.

Прихильників кіномистецтва і по сьогодні захоплюють твори німецького кіно експресіонізму: глибина образів, бездоганна точність у виборі засобів вираження, майстерність використання камери, яку німці вперше наділили рухом.

На зустрічі розглядатиметься творчість неординарної особистості — режисера Фрідріха Вільґельма Мурнау. Всесвітню славу він здобув завдяки революційному для свого часу експресіоністському фільму «Носферату. Симфонія жаху» — фантазії на тему роману Брема Стокера «Дракула». Атмосферу фільму було створено не тільки самим режисером, а й значною мірою сценаристом Хенріком Ґалеєном та дизайнером по костюмах та художником Альбіном Ґрау.

Luchshie-filmyi-v-retsenziyah-Nosferatu-eine-Symphonie-des-Grauens-1922-5

Учасники Дискусійного кіноклубу зможуть зробити власні висновки щодо фільму «Носферату. Симфонія жаху» та поділитися ними після перегляду.

У програмі зустрічі передбачено чаювання. Приносити своє улюблене печиво та пригощати ним сусідів по кінозалу — заохочується!

Вхід вільний! Час завершення показу — 23:00.

Подробиці за телефоном: +38(0552) 49 31 64

Trackback from your site.

Залиште коментар