Archive for Жовтень, 2015

День відкритих дверей

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

28 жовтня відмічатимемо День визволення України від фашистських загарбників. У цей вхід до художнього музею буде безкоштовним!

Нехай херсонці пам'ятають, що кожної години разом з ударами музейних курантів лунає мелодія пісні "Ой Дніпро, Дніпро", слова та музика якої у 1941 році були написані Євгеном Долматвським та Марком Фрадкіним.

Героїчні події, які розгорталися у часи Другої світової війни, відобразилися в  творчості багатьох наших співвітчизників.
Пузирьков В.Г. Народний художник СРСР Фронтова ніч. 1985 р. Полотно, олія

Пузирьков В.Г.
Народний художник СРСР
Фронтова ніч. 1985 р.
Полотно, олія

Мамайчуки. Погляд поза часом

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Вперше в Херсоні 14 жовтня о 12.00 до Дня Українського козацтва та Дня захисника України ми презентуємо добре відомий в Україні виставковий проект широкого громадського звучання – «Мамайчуки. Погляд поза часом», автором якого виступає народний художник України – Анатолій Іванович Мельник.

В експозиції музею зібрано понад 40 живописних робіт художника. Це величезні монументальні полотна з самобутніми гостро-соціальними сюжетними композиціями, панорамні пейзажі, декоративні квіткові мотиви.

Анатолій Мельник – художник-живописець, дослідник і видавець, автор дизайнерських проектів, громадський діяч – народився у 1953р. на Хмельниччині. Закінчив український поліграфічний інститут ім. Івана Федорова у Львові у 1984 році. Член Національної Спілки художників України, народний художник України, Член Національної академії мистецтв України, Президент Українського національного комітету міжнародної ради музеїв (ІСОМ). У 2000-2012 рр. – Генеральний директор Національного художнього музею України. Сьогодні це один з найвідоміших представників сучасного мистецтва, який живе та працює в Києві. Твори Анатолія Мельника зберігаються в музеях та приватних збірках як в Україні, так і за кордоном.

Герої картин художника – Мамайчуки – це сьогоднішні українці, нащадки відомого козака Мамая, без прикрас, як їх відчуває автор. Вони постали перед потужними соціальними проблемами. Але, незважаючи ні на що, Мамайчуки не втрачають любові до життя. «Це іронія до певних типажів українців та суспільних ситуацій, в які вони потрапляють. Але мені здається, я маю на неї право як українець та як громадянин», – говорить Анатолій Мельник.

Від імені мистецького фонду “Артанія” Анатолій Мельник передав до музею, а також бібліотекам і вищим навчальним закладам міста комплекти художніх альбомів та журналів, які популяризують українське класичне та сучасне мистецтво.

На вернісаж були запрошені керівники міста та області, громадські діячі, художники, бібліотекарі, творча молодь, міські ЗМІ.

Захід відбувається за участі членів клубу історичної реконструкції «Славні Лицарі Великого Степу».

mamaycuki