До дня Святого Миколая

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

17 грудня о 15.00 у Херсонському обласному художньому музеї ім. О.О.Шовкуненко відривається виставка «Чарівний світ Юлії Балуди». Для молодої талановитої майстрині це перша персональна виставка. В експозиції представлено 36 робіт — авторські інтер’єрні ляльки та графічні твори.
Юлія Балуда (1981р.н.) отримала освіту в Херсонському училищі культури (спеціальність “Декоративно-прикладне мистецтво”) і Херсонському державному університеті (факультет Культури і мистецтва). Захоплення авторською лялькою розпочалося ще в роки навчання. А в 2011 році перша робота майстрині “Стара карусель” зайняла на Міжнародному конкурсі ляльок в Празі третє місце в категорії “Ляльки з твердих матеріалів”. З того часу Юлія взяла участь у багатьох міжнародних конкурсах та виставках.
Творчий стиль Юлії Балуди є впізнаваним і оригінальним. Використовуючи в роботі як сучасні (paperclay) так і класичні матеріали (пап’є-маше), вона приділяє особливу увагу підбору кольорів для розпису. У створенні ляльки, що триває не менше місяця, майстриня використовує олійні фарби, бісерну вишивку, текстильні елементи.
Складна техніка виконання і невеликі розміри ляльки — таке поєднання в “ляльковому світі” зустрічається рідко. Її ляльки — це персонажі казкового, фантастичного світу. Вони зворушливі і добрі, заворожують своєю теплотою і самобутністю. Кожна лялька створена завдяки багатій творчій фантазії автора та має свою історію.
За словами майстрині — кожна лялька створена з думкою нагадати дорослим про існування світу, у якому досі мешкають чарівні феї, персонажі казок та епосу, а дітям — долучитися до об’ємно-декоративного простору творчості.

кукла-1

кукла-2

 

Залиште коментар