Художнє сузір’я Херсонщини

Написано lara в . Опубликовано в Новини

24 листопада у приміщенні Херсонської олбасної ради в рамках проєкту «Мистецтво на зламі тисячоліть» відкрилась виставка «Художнє сузір’я Херсонщини». В цьому році Херсонська обласна організація Національної спілки художників України відсвяткувала своє 50-річчя, золотий ювілей. Ця виставка є святковим подарунком сучасних художників і одночасно їхнім своєрідним творчим звітом.

В експозиції репрезентовано близько 70 творів живопису та графіки 36 авторів. До когорти професійних сучасних митців Херсонщини входять художники різних творчих генерацій. Поруч із прихильниками традиційних художніх уподобань незалежністю та своєрідністю художньої думки вирізняються молоді. Їх об’єднує бажання працювати і обмінюватися досвідом, пошук особистого творчого почерку у різноманітному за художніми орієнтаціями мистецтві Півдня.

Окреслюючи характерні особливості сучасної херсонської творчої генерації, можна з упевненістю вважати, що вона має необмежений діапазон розвитку ідей та засобів художнього втілення. Продовжуючи кращі традиції українського і світового мистецтва, прогресивні творчі сили Херсонщини наповнюють свої твори новим змістом, використовують оригінальні авторські техніки і технології.

Куратором проєкту «Мистецтво на зламі тисячоліть» є Херсонський обласний художній музей ім. О.Шовкуненка.
В рамках проєкту у стінах облдержадміністрації та облради експонуються різні виставки (з колекції музею, херсонських художників, учнів художньої школи, студентів творчих факультетів херсонських вишів).
Проєкт має на меті популяризувати творчість херсонських митців і поєднувати різні інституції.

Тегі: , , , ,