Мої вишиванки тобі, Україно!

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Перша персональна виставка у музеї!

Ганна Григорівна Гладченко народилася на Чернігівщині, закінчила Херсонський машинобудівний технікум, довгий час працювала на Суднобудівному заводі. Попри зайнятість, знаходила час для рукоділля, вишивала та шила одяг. Цією справою захоплювалася ще з дитинства, бо в родині це вміли всі. Після народження онука почала вишивати картини, серветки, скатертини, рушники і сорочки.
Приймала участь у багатьох виставках, які проходили у Херсоні та в області, в славетному с. Опішному Полтавської області, в м. Запоріжжя. Неодноразово представляла Херсонщину на виставках в «Українському домі» у Києві. Персональні виставки мисткині проходили в Херсонській обласній науковій бібліотеці ім. О. Гончара, у Виставковій залі Херсонської обласної організації НСХУ.
У 2016 р. працювала у команді майстрів, які вишивали найбільшу карту України, зокрема, створювала символ кримсько-татарського народу.
«Мої вишиванки – це авторські роботи, які створені з великою любов’ю» до України та українців, – зауважує Ганна Гладченко, яка ретельно зберігає та продовжує кращі національні традиції. – Це щастя – коли з голкою в руці, хорошими думками та настроєм, коли пробуджуються генетичні корені, створюєш композицію нової вишиванки, і ти в ній можеш через палітру ниток передати свої відчуття…».
Нинішня виставка у музеї, до якої увійшли 20 авторських витворів, узагальнює досягнення Ганни Гладченко в галузі української народної вишивки та дозволяє скласти уявлення про яскравий творчий шлях майстрині на теренах Херсонщини.

DSC_0070

DSC_0069

Залиште коментар