Пам’яті аварії на Чорнобильській АЕС

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

26 квітня відвідувачі Херсонського обласного художнього музею ім.О.О.Шовкуненка побачать одну з найдраматичніших  та найемоційніших  за  художнім  змістом  картин сучасного латвійського художника Карліса Добрайса, присвяченої трагедії українського Чорнобиля.

У Міжнародний день пам’яті жертв радіаційних аварій і катастроф  в експозиції музею буде представлено твір «Чорнобиль. Ваш рейс наступний» (1986р.), який майстер створив саме у часи ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.  Робота була написана безпосередньо під враженням  подій, які Карліс  Добрайс  пережив особисто. Перебуваючи зі студентами на пленері, він став свідком того, як на творчу базу, що була розташована на кордоні Латвії та Білорусі, привозили вантажівками молодих людей, яких потім відправляли для ліквідації Чорнобильської катастрофи.

Інші роботи латвіського художника Карліса Добрайса та твір його талановитої  учениці Уни Лекузе, які були подаровані музею авторами,  херсонці побачать на виставці  латвійського мистецтва з фондів музею у травні. Роботу «Чорнобиль» придбав для своєї приватної колекції  відомий український колекціонер Петро Багрій, який люб’язно надав її нашому музею для виставки  та допоміг у транспортуванні  дара  латвійських художників з Києва до Херсону.

чернобіль

Чорнобиль. Ваш рейс наступний. 1986 р.

Залиште коментар