Скульптурна сюїта Вадима Федоровича

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Вперше в Херсоні 21 серпня об 11.00 музей презентує персональну виставку творів неординарного українського скульптора, уродженця м. Цюрупинськ Херсонської області Федоровича Вадима Валентиновича. Він народився 23 травня 1953р.
Вадим Федорович навчався у державному інституті прикладного та декоративного мистецтва у м. Львові на факультеті художньо-прикладної кераміки. Працював як в галузі станкової скульптури, пластики малих форм, у створенні портретних образів, так і в галузі монументально-декоративної і паркової скульптури. Тематика його творів різноманітна: від релігійних образів, алегорійних композицій до національно-історичних персонажів та анімалістичної пластики. Для своїх творів майстер використовує штучний камінь та різноманітні синтетичні матеріали, які імітують мармур, мідь, бронзу.
В академічній техніці він виконав ряд робіт. Так у 1997 році скульптор був запрошений в м.Одесу для виконання рельєфних робіт та іконостасу в інтер’єрі церкви Св.Марії Магдалини. До 2000-річчя Різдва Христового у Кафедральному Соборі Св.Олександри у м. Києві він створив пам’ятний знак і монументальне горельефное панно (14 стацій) «Хресний шлях Ісуса Христа на Голгофу» за пропозицією Апостольського нунція в Україні архієпископа М.Етеровича.
Йому належить ряд модерністських робіт для біохімічної фірми «Axaron» в г.Хайдельберзі (Німеччина), в Олександрівському дитячому будинку в м.Лодзь (Польща), для фірми «Майкл Інтертайменд» в м.Джексонвіл (США). Автор брав участь у міжнародному симпозіумі скульпторів у м.Санкт-Петербурзі (Росія), а також у різноманітних міжнародних і регіональних виставках.

Новое изображение

Новое изображение-1

Новое изображение-2

Залиште коментар