Виставка Беати Куркуль “Україна. Кордон. АТО”

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Маємо одразу декілька чудових новин для тих, хто планує відвідати наш музей! Сьогодні відкривається виставка Беати Куркуль "Україна. Кордон. АТО"  і з цієї нагоди 6 липня — День відкритих дверей.

Творчість пані Беати не схожа на інші, у своїх графічних картинах художниця змогла закарбувати емоцію та миттєві хвилювання, розпач і любов кожного з воїнів, які захищають кордони України в зоні проведення АТО. Споглядаючи ці постаті, наступні покоління рівнятимуться на цих мужніх чоловіків і братимуть приклад саме з них. Герої картин – це не уявні образи, а діючі військовослужбовці. Декого з героїв своїх сюжетів вона знає особисто і створювала картини саме для них. 

Окрім творчості, пані Беата займається також і волонтерською діяльністю та допомагає прикордонникам, які зараз беруть участь в антитерористичній операції. Україна бореться і не здається – зокрема й на картинах нашої талановитої сучасниці.

Father's_Daughter

Виставку "Україна. Кордон. АТО" можна буде побачити найближчим часом в Художньому музеї. Як зазначила художниця, ці картини не покинуть Херсонщину — 20 творів буде подаровано Азово-Чорноморському регіональному управлінню, серію робіт Беата Куркуль передасть до фондів музею. 

Довідка: Беата Куркуль раніше жила у Литві і працювала медичним працівником. Вісім років тому одружилась з українцем і переїхала до Києва. Завжди захоплювалась образотворчим мистецтвом. Працює в напрямі комп’ютерної графіки (старший художник в студії комп’ютерних ігор). Під впливом подій в Україні створила серію картин на військову тематику, зокрема присвячених прикордонникам, Збройним Силам та Національній гвардії України. Перша персональна виставка відбулася 20 липня 2015 року.






Залиште коментар