Життя прекрасне! Про любов, щастя та вічні цінності

Написано lara в . Опубликовано в Новини

Серед майстрів-універсалів нового тисячоліття, що поєднують різні види і техніки образотворчого мистецтва, не часто зустрінеш тонкого художника, який має рафінований художній смак і широкий світогляд, майстра, чуйного до духовних пошуків. Ці слова повною мірою відносяться до Ольги Бринцевої.

Ольга Бринцева. Кіпр – острів святих. Гобелен. 2014

Ольга Бринцева – провідна сучасна херсонська мисткиня, що працює в різних видах образотворчого мистецтва, членкиня Херсонської обласної організації Національної спілки художників України. У 1986 році закінчила Московське училище декоративно-прикладного мистецтва, у 2003 році — Національну академію керівних кадрів культури і мистецтв.

Довгі роки Ольга Бринцева активно бере участь в різних художніх виставках в найбільших містах України, а також в міжнародних виставкових проєктах, в тому числі в таких престижних, які проходять в Німеччині, Франції, на Кіпрі, у князівстві Монако.

У 2009 році Ользі Бринцевій було присвоєно звання лауреата премії “Талант і покликання” за пропаганду ідей миру і видатний внесок у розвиток світового мистецтва, а у листопаді 2020 року — почесне звання “Заслужений художник України”.

Ольга Бринцева. Се є раба божа. Гобелен. 2014

У творчому доробку художниці важливе місце займає МИСТЕЦТВО ХУДОЖНЬОГО ТЕКСТИЛЮ, зокрема ГОБЕЛЕН. Майстерність володіння технікою гобелена Ольги Бринцевої можна порівняти з віртуозною грою піаніста. Мажор і мінор образів, виразна динаміка композиції, потужні колористичні акорди, що утворюють чудову гармонію, – все це присутнє в образотворчій основі та багатотональних гамах текстилю Бринцевої. Краса і велич природних ландшафтів, романтика європейської урбаністики, релігійні образи – весь цей спектр художніх мотивів захоплює Ольгу, розбурхує її фантазію і спонукає до плідної творчості. Її образотворча мова еволюціонує від конкретних фігуративних зображень до абстрактних колірних рішень. Провідною ниткою творів художниці останнього десятиліття стали гобелени кіпрського циклу. Велика їх частина присвячена євангельським сюжетам.

ЖИВОПИС у творчості Олги Бринцевої не тільки виконує допоміжну функцію, сприяючи народженню монументальних гобеленів, але і є окремим рівноправним видом творчості, важливим засобом фіксації її художніх вражень, емоцій і роздумів. У своїх живописних роботах, присвячених Кіпру, вона знову звертається до теми монастирів, але тепер ця тема вже звучить як свято повсякденності — це частина світу, що оточує її, зі своїм таємничим укладом і незбагненною радістю життя.

Ольга Бринцева. Ставропігійський Кіккський монастир в горах Троодос. Полтно, олія. 2014

Французький цикл — перш за все міські пейзажі з видами середньовічних соборів, бульварів і вулиць, які сповнені ліхтарями та парковими лавками, яскравими парасольками на тлі вогкого сірого дощу. Легкі мальовничі замальовки виконані ескізною манерою в розбілених тонах — свого роду художнє оповідання, з багатозначними деталями і штрихами.

Ольга Бринцва. Улюблений парк Монсо. Полотно, олія. 2019

Стрижнем внутрішнього життя Ольги завжди залишається її сім’я, дорогі серцю батьки, близькі родичі та її опора — уважний чоловік, який її добре розуміє. Тому важливе місце в її творчості займають образи цих людей, а також рідне місто Херсон з його затишними видами, а ще спільний відпочинок на дачі, на Дніпрі.

Ольга Бринцева. Набережна. Херсон. Полтно, олія. 2017

Ольга Бринцева намагається вловити позитивні моменти в подіях свого життя і навколишньому світі. Цьому в значній мірі допомагають християнська віра, любов до Краси і людей, з якими її звела доля. Вона є одним з найуспішніших майстрів образотворчого мистецтва, які сьогодні представляють Херсонщину в Україні та за кордоном.

Відкриття персональної виставки заслуженої художниці України Ольги Бринцевої — 27 травня 2021

Тегі: , , ,

Залиште коментар