Archive for Вересень, 2019

Нова виставка «Пізнай себе» до Дня міста Херсона

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

11 вересня в Херсонському обласному художньому музеї ім.О.О.Шовкуненка відбулося урочисте відкриття першої, у стінах музею, персональної виставки «Пізнай себе» молодого херсонського художника Валерія Кописова.

З привітальним словом  на вернісажі виступили заступник голови ХОДА Світлана Чепіга, начальник Управління культури Світлана Думинська. Заступник директора з наукової роботи Владислава Дяченко та завідувач науково-експозиційним відділом Наталя Кольцова розповіли про творчу біографію художника та зміст виставки.

Виступаючі наголошували на тому, що важливо давати можливість молодим художникам показувати свою творчість у стінах музеїв, відкривати нові імена в сучасному мистецтві, залучати до музею різноманітну аудиторію. Заступник голови ХОДА Світлана Чепіга відмітила, що зі свого боку буде активно підтримувати та сприяти поглибленню співпраці молодих митців та Художнього музею.

Сам автор, представляючи свою виставку та розповідаючи про концепцію, закладену в неї, відзначив, що пізнання себе важливе не лише для кожної окремої особистості, але і соціуму загалом: «Пізнай себе і суспільство буде більш цікавим та гармонійним».

На відкритті були присутні художники-учасники Всеукраїнського пленеру на базі факультету Культури і мистецтв ХДУ, творча молодь Херсона, численні представники місцевих ЗМІ.

Завітайте на виставку!

#art_museum_ks #этоХерсон #цеХерсон #явхерсоне #khersonin#z_kherson #kherson #kherson_wow #kherson_news #rest_in_kherson#top_kherson #iseekherson #kherson_blog #khersononline #khersongram#kherson24 #kherson_lifestyle #khersontoday #kherson_life #visualkherson#timeout_kherson #ukraine_life_style #made_in_kherson #masterpiece #art#inspiration #excibition

 

«Боротьба і Муки. Польські громадяни під час ІІ Світової війни»

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

30 серпня в Херсонському обласному художньому музеї ім.О.О.Шовкуненка відбулося урочисте відкриття історико-художнього фотопроекту  «Боротьба і Муки. Польські громадяни під час II Світової війни» за участі Консула РП Генерального Консульства Республіки Польща в Одесі пана Анджея Шмідтке.

Виставка є розповіддю про польський досвід II Світової війни, яка надає особливої ваги зображенню трагізму історичних подій й боротьбі народу за повернення собі незалежної батьківщини. Її мета – наблизити до нас образи польських громадян, які першими зустріли фашистську навалу і залишились наодинці  перед лицем переважаючої сили агресорів.

На світанку 1 вересня 1939 року нападом Німецького Рейху на Польщу розпочалася II Світова війна. Спершу вона охопить Європу, а поширившись на цілий світ, призведе до найбільшої катастрофи в історії людства.

За тиждень перед початком війни, 23 серпня 1939 року, Гітлер і Сталін підписують пакт, відомий усім як Пакт Ріббентропа-Молотова. Його складовою частиною є таємний протокол, що суперечить міжнародному праву, про розділ сфер впливу у Центральній та Східній Європі. 17 вересня 1939 р. східну частину Польщі займає Червона Армія. Союз Гітлера зі Сталіним тривав до 22 червня 1941 року, коли Німецький Рейх напав на СРСР.

Жах найстрашнішої з воєн триватиме майже 6 років і забере життя кільканадцяти мільйонів невинних жертв. Пам’ять про цю трагедію єднає покоління і віддає шану жертві, яку принесли наші предки.

Виставка є зібранням свідчень польської боротьби з тоталітарними системами, надзвичайної любові до свободи, самовідданості у спасінні інших, героїзму солдатів і цивільного населення, братерства зброї й боротьби за свободу інших країн. Представлені у рамках виставки особистості, місця й події дають змогу зрозуміти драму польського населення перед лицем історичного катаклізму, яким була друга світова війна, від початку якої саме спливає 80 років.

Виставка була підготовлена Гданським Музеєм Другої Світової Війни у співпраці з Інститутом Польським у Києві і буде репрезентована у Херсонському обласному художньому музеї ім. О.О.Шовкуненка  завдяки зусиллям Генерального Консульства Республіки Польща в Одесі, готовності адміністрації музею до плідного співпраці в рамках міжнародного співробітництва і культурних зв’язків Польщі з Україною.