Чарівні кольори Анатолія Бикова

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

29 березня в Херсонському обласному художньому музеї ім.Олексія Шовкуненка відбулося відкриття персональної виставки «Чарівні кольори Анатолія Бикова», яка репрезентує живописні твори та акварелі відомого херсонського художника, члена Херсонської організації НСХУ. Виставку було відкрито з нагоди 80-річчя від дня народження митця. До експозиції увійшов 31 твір з музейної колекції, які подарував художник, та роботи останніх років з творчої майстерні. Вітальне слово на вернісажі прозвучало від заступника директора Владислави Дяченко, завідуючої науково-експозиційним відділом Наталії Кольцової, друзів-художників та знайомих митця.

Сьогодні Анатолій Федорович Биков – це визнаний професіонал та людина, яка гідно розпорядилася своїм талантом та донесла його до солідного віку. Він відображає в своїх творах велич та красу природи Херсонщини, безкраїх степів, густих лісів, морського узбережжя, очерету біля Дніпра. В свій час художник багато подорожував Україною, тож втілив у своїх роботах краєвиди Криму, гірські пейзажі західної України тощо. Свій власний світ природи, насичений тонкими почуттями людських переживань, він розкриває у таких полотнах як «Очерет» (2001), «Річка Тягинка» (2000), «Осінь. Буковий гай» (2001), «Купальниці» (2013), «Літо» (2002) тощо. Пейзажі Бикова – це завжди оригінальні колористичні рішення та технічні творчі пошуки.

Осінь. Буковий гай

Серпень

Майстер виступає перед глядачем як романтик, витончений лірик та художник епічного звучання (Зустріч з морем. 2018). Він втілює у своїх роботах все різнобарвне багатство природи, її велич та красу. При цьому митець не копіює натуру, а компонує  кожну  роботу  та створює свій власний колорит, образ та настрій (Золоті дні. 2009). Більшість свого часу Биков віддає саме спілкуванню з природою. Художник достатньо багато  подорожував Херсонщиною, відвідував Крим та Західну Україну. І завжди після цих мандрівок з’являлися роботи,  які залишали незабутнє враження в серцях глядачів (Балаклава. 2013).

Балаклава. День художника

В експозиції представлено декілька натюрмортів (Натюрморт з ліхтариками. 2003; Квітучі маслини. 2005; Гладіолуси. 2016) та графічних творів, які вражають своєю витонченістю та майстерністю композиції (Квіти у вазі. 1995; Березневий день. 1990; Фарби осені; Збігле море). Дещо незвично сприймається виконаний майстром портрет бабусі (1971),  в якому він виступає перед глядачем не тільки люблячим онуком, але й тонким психологом.

Галдіолуси

Колектив Херсонського художнього музею вітає художника з днем народження та зичить йому натхнення, творчої наснаги та міцного здоров’я!

Тегі: , , , , , , , , , ,

Залиште коментар