Новий екскурсійний маршрут “Пейзаж”

Написано Vlada в . Опубликовано в Новини

Запрошуємо на публічну екскурсію по маршруту «Пейзаж», яка відбудеться 3 січня о 13:00! До вашої уваги — третій маршрут, розроблений в рамках освітнього проекту Херсонського художнього музею «Мистецтво: бачити та розуміти».

24 січня новий маршрут було представлено вперше постійним відвідувачам музею. Розглядали та обговорювали чотири твори живопису ХІХ — початку ХХст.: академічне полотно «Пейзаж зі стадом» Єгора Солнцева, мариністичний пейзаж, пройнятий духом романтизма, «Буря вщухає» Івана Айвазовського, реалістичній краєвид «Скотній двір в Абрамцеві» Василя Полєнова та символістський твір «Літня пора» Миколи Кримова.

Як і на попередніх екскурсіях проекту, учасники по-новому відкривають знайомі експозиційні твори з колекції музею: пропонують свої варіанти сюжету, розмірковують про задум автора, колорит, композицію. Важливим компонентом діалогу є методика «Стратегії візуального мислення», завдяки якій відвідувачі та екскурсовод у творчому інтерактиві аналізують твір мистецтва.

Традиційно, на згадку учасники проекту отримують путівники, значки та розмальовки з репродукціями творів.

Проект реалізується за підтримки Goethe-Institut в Україні, Українського інституту національної пам’яті, Українського центру розвитку музейної справи, Федерального міністерству закордонних справ Німеччини та Фонду громади міста Херсона «Захист».

Записатись на екскурсію можна за телефоном (0552)49-31-64, 099-763-18-23. Вартість — вхідний квиток до музею (30 грн, 18 грн). Кількість місць у групі обмежена, тож записуйтесь заздалегідь!

 

Тегі: , , , , , ,

Залиште коментар